Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól


Rajongsz a színházért? Téged is elvarázsolnak és rabul ejtenek azok a csodák, amelyek estéről estére megtörténnek a színpadon? Mindig is érdekelt, hogyan születik meg a varázslat? Akkor a Vastapsfelelősök – A kulisszák mesterei a színház titkairól című könyv neked szól. 


A színházi kulisszák sok titkot rejtenek. Minden előadás valódi küzdelem a sikerért, amiért nem csak a színészek, de a műszak is megdolgozik. Honnan tudja a súgó, hogy mikor szorul a színész a segítségére? Miként lehet az asszisztens a rendező igazi társa? Milyen egy igazi gyorsöltözés? Mi történik, ha nem sül el időben egy kelléknek használt fegyver? Hogyan varázsolják át pillanatok alatt a színpadképet a díszítők? Milyen módszerekkel dolgoznak a koreográfusok? Mi jelenti az igazi kihívást az ügyelők számára? Miért is van szükség annyi lámpára a színházban? Ez a könyv most egy különleges utazásra hív a színházi kulisszák mögé, amelyben öltöztetők, díszítők, kellékesek, súgók, rendezőasszisztensek, világosítók, hangosítók, koreográfusok és ügyelők mesélnek arról, hogy mi is történik a függöny mögött, amit már a reflektorok sem világítanak meg. 
“Nagyon köszönöm, hogy a csapatban lehetek! Nagyon jól szórakoztam a magam és a többiek kínjain is. Ez igazán hiánypótló kiadás lesz!” (Simon Kornél)

A kötetben megszólalnak a Radnóti Színház, Madách Színház,Thália Színház, Katona József Színház valamint a Jurányi Produkciós Inkubátorház háttér dolgozói. Ők azok a fantasztikus emberek, akik az árnyékban megbújva felelnek a sikerért. Az ő történeteik pedig amellett, hogy mosolyt csalnak az arcunkra közelebb engednek minket, ahhoz a rejtett világhoz amelyre mindig is kíváncsiak voltunk. Az olvasók szórakoztatásából természetesen a színészek sem maradhatnak ki. Hegyi Barbara, Hevér Gábor, Vecsei H. Miklós, Wunderlich József, Elek Ferenc, Ónodi Eszter, Lengyel Tamás, Kovács Patrícia, Tenki Réka, Magyar Attila, Scherer Péter, Schmied Zoltán, Simon Kornél, Oroszlán Szonja, Veréb Tamás, Petrik Andrea, Molnár Áron, Pál András, Rétfalvi Tamás, Nagy Dániel Viktor pedig elkalauzolnak bennünket – a teljesség igénye nélkül – a Játékszín, Centrál Színház, Operett Színház, Pesti Színház és a Vígszínház kulisszái közé. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések