A boldogság ára…


Kinek mit jelent a boldogság? Egyeseknek a pénzt, másoknak egy sikeres karriert és van akinek egy jól működő házasságot. Michelle Frances bemutatkozó pszichológiai thrillerében,  A barátnőben mindenki csupán a saját boldogságát keresi, azonban, mint azt tudjuk a boldogságnak ára van, amit a szereplők kamatostól meg is fizetnek.

Adva van egy gazdag család, akiknek mindenük megvan amiről a legtöbben csak álmodunk és látszólag boldog életet élnek. Igen látszólag. Merthogy a szülők már rég csak látszat házasságban élnek. Az édesanya Laura már  elfogadta, hogy férje szeretőt tart, mégis mindent igyekszik megtenni a férje kényelméért. Minden örömét a munkájában és természetesen egy szem fiában, Danielben leli. Körülrajongott fia azonban megismerkedik egy csinos ingatlanossal Cherryvel, aki lassan átveszi az irányítást az életük felett. Cherry rossz anyagi körülmények között nőtt fel és egyetlen vágya csupán, hogy unatkozó milliomosfeleségként tengesse hátralévő életét. Ebben az elhatározásában pedig senki nem állíthatja meg és bármire képes, hogy elérje a célját. Laura hamar rájön erre. Vajon ez lesz a veszte? 

“Egy pillanatig nem arra gondolt, amit tenni fog, hanem ami hamarosan bekövetkezik.”


Már a történet elején egyértelmű ki a hunyó, de ennek ellenére képtelenség letenni a könyvet, mert minden oldalon egy újabb csavar jön. Végig szurkolunk és izgulunk, mikor derül fény az igazságra és nyeri el a gonosz méltó büntetését. A karakterek kidolgozottságának hála igazi érzelmeket ébresztenek bennünk. Még a mellékszereplők is jól felépítettek és hozzájárulnak, hogy jobban megismerjük a főszereplő hármast és indítékaikat. Michelle Frances látszólag senki mellett nem teszi le a voksát, hiszen egyik szereplő sem egyértelműen jó vagy rossz a történetben. Így mindenkiben találunk kivetnivalót. Sokszor az anyukát is megráznánk, hogy ugyan engedje már el a pici fia kezét és hagyja, hogy meghozza a saját döntéseit. Vagy éppen Danielt, hogy nyissa már ki a szemét. Arról nem is beszélve, hogy bár elvileg nagyon okos mégis túl könnyen befolyásolható és a legegyértelműbb jeleket sem veszi észre. Cherry karakterében bár kevés szerethető vonás akad néha mégis megbánást mutat és azt igazán el kell ismerni, hogy erős, céltudatos nő nem mellesleg roppant intelligens és mindig két lépéssel mások előtt jár.

Szó, mi szó Michelle Frances briliánsan csavarja a szálakat végig kétségek között tartva bennünket, hogy kinek adja a végső győzelmet. Lebilincselő, izgalmas olvasmány. Ha valaki szereti az izgalmas, ármányokkal teli olvasmányokat az azonnal szerezze be a kötetet. Hála a 21. század kiadónak egy újabb remek pszichológiai thrillerbe csobbanhatunk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések