Egy modern szappanopera – A Royal család


Ha egykor te is nagy rajongója voltál a szappanoperáknak, akkor Erin Watt könyvsorozatát egyértelműen neked találták ki. Szellemes, sziporkázó és letehetetlen. Vigyázat a Royal család súlyos függőséget okoz!

A Könyvmolyképző kiadónak hála, a sorozatot a magyar olvasók is megismerhették. Eddig ugyan csak két rész jelent meg – Papír hercegnő, Megtört herceg – a kiadó gondozásában (az ötből) de szerencsére már nem kell sokat várni a folytatásra, hiszen idén érkezik a harmadik kötet. Az Erin Watt álnév mögött két csodálatos írónő “bújuk meg”. Az egyikük Elle Kennedy, akit a new adult regények rajongóinak nyilván nem kell bemutatni, ő jegyzi a Off-Campus című sorozatot, amely szintén megtalálható a kiadó kínálatában. A másik Jen Frederick, akinek a neve ugyan nekünk nem mond túl sokat – mivel magyarul még nem olvashatjuk – de reméljük a jövőben ez megváltozik. Kettejük szárnyaló fantáziája hívta életre Ella és a Royal család történetét, amely igazi rubin pöttyös csemege.


Ella egy hányattatott sorsú fiatal lány, aki a megélhetésért, na és persze azért, hogy ne haljon éhen kénytelen egy sztriptízbárban húzni az igát. Egyedül van a világban egészen addig, amíg nem találkozik a dúsgazdag Callum Royallal. A férfi azt állítja, hogy ő a gyámja. Nagy nehezen sikerül meggyőznie a lányt, hogy költözzön hozzá a kacsalábon forgó palotájába. Ott azonban Ellának szembe kell néznie a Royal fiúkkal, akik finoman szólva sem fogadják őt szeretettel. Ez nem is okozna olyan nagy gondot, ha nem lennének mindannyian szívdöglesztő félistenek. Különösképpen Reed Royal, aki eltökélte, hogy visszaküldi oda a lányt ahonnan jött, a nyomorba… Innentől persze sejthető a csavar. A fiatalok egymásba szeretnek, de vajon édes lesz a beteljesülés?

– Legyen egy szép estéd, pihenj, nézzél szappanoperákat…
– Szappanoperákat? Minek nézel te engem, ötvenéves háziasszonynak?
– Oké, akkor nézzél pornót! De ma este nem jössz velünk!

Az első részben a Papír hercegnőben megismerhetjük a szereplőket, a múltjukat és a vágyaikat. Megtudhatjuk Ellának, hogyan sikerül beilleszkednie a Royal családba és az elitiskolába, ahol nem meglepő módon még egy ősellenséget is bezsebel. Természetesen óriási csavarral és függő véggel zárul a bevezető rész. Szóval mielőtt belekezdtek vegyétek meg a második kötetet is mert képtelenség ott abbahagyni az olvasást. A Megtört herceg ott folytatódik, ahol az első rész véget ért. De itt már kapunk egy új nézőpontot is. Eddig csak Ella szemén keresztül tájékozódhattunk a família kusza életében, ebben a kötetben azonban már Reed érzéseit is megismerhetjük. Kettejük stílusa élesen elválik egymástól, ami még élvezetesebbé teszi az olvasást.  Persze azt mondanom sem kell, hogy ha lehet itt még nagyobb cliffhangert kapunk a történet végére,ami csak megnehezíti a várakozást a sorozat harmadik részének megjelenéséig…

A történetvezetésre nem lehet egy rossz szavunk sem. Bár sok fordulat kiszámítható mégis szinte falja az ember a sorokat és észre sem veszi, hogy elrepült az idő és máris a könyvek végére ért. A karakterek jól ki vannak dolgozva és legtöbbjük könnyen a szívünkbe lopja magát. A könyvek stílusa nagyon könnyed. Mindemellett azonban roppant komoly témákat dolgoznak fel, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Erőszak, alkohol- drog problémák, szülői felelősség és a felnőtté válás kérdése és persze a fülledt erotika sem maradhatott ki a történetből. Szóval, aki egy igazán izgalmas könyvélményre vágyik az szerezze be a Papír hercegnőt és a Megtört herceget mert garantáltan nem fog csalódni. Csak győzzétek kivárni a harmadik részt…

A könyvek megvásárolhatók a Könyvmolyképző kiadó honlapján.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések